Officiële verdeler van ExxonMobil voor België en Luxemburg.

Mijn winkelwagen

Verdubbeling van olieverversingsinterval met Mobilgard HSD+ 15W40 - Marine Succes Story

Verdubbeling van olieverversingsinterval met Mobilgard HSD+ 15W40 - Marine Succes Story

 

 

 

Situatie

 

Bij de hermotorisering van de MS Cymba werd niet alleen de oude MAK vervangen door een nieuwe Cummins QSK50M1 maar werd er ook voor een nieuw type motorolie gekozen. Met de Mobilgard HSD+ 15W-40 werd het doel gesteld om langere verversingsintervallen te draaien waardoor potentieel economische en ecologische besparingen gerealiseerd kunnen worden.

 

 

Aanbeveling

In de Cummins QSK50M1 hoofdmotor werd de Mobilgard HSD+ 15W-40 ingezet. Dit is een extra high performance, multigrade motorolie speciaal geformuleerd voor verhoogde verversings- intervallen in zwaarbelaste hoge snelheid dieselmotoren in de scheepvaart.  De Mobilgard HSD+ 15W-40 biedt:

  • Verbeterde oxidatiestabiliteit
  • Uitstekende roet- en viscositeitsbeheersing
  • Uitstekende anti-slijtage performance
  • Voldoet aan API CK-4: geschikt voor emissie nabehandelingsystsemen

 

 

Resultaat en voordelen

Dankzij  de Mobilgard HSD+ 15W-40  en opvolging via MobilServ Lubricant Analysis werd het olieverversingsinterval opgetrokken van 500 tot 1 000 uren. De resultaten van de olieanalyses waren steeds geruststellend en de trends toonden een olie en motor in optimale conditie. Hierdoor bespaart men op jaarbasis ongeveer 1 500 EUR  uit op olieverbruik en is er 560 liter afvalolie minder, wat positief bijdraagt aan de ecologische voetafdruk van de MS Cymba.

 

 

Vorige Volgende →