Officiële verdeler van ExxonMobil voor België en Luxemburg.

Mijn winkelwagen

MS Velassaru: Verdubbeling van olieverversingsinterval met Mobilgard HSD+ 15W40

MS Velassaru: Verdubbeling van olieverversingsinterval met Mobilgard HSD+ 15W40

 

 

 

Situatie

 

De MS Velassaru van de familie Caulier – Bosmans werd februari 2020 in de vaart genomen. Het schip,  genoemd naar een Malediven eiland, gebruikt een Caterpillar C32 motor voor de voortstuwing waarin voor de Mobilgard HSD+ 15W40 werd gekozen. Het doel werd vooropgesteld om de standaard 500 uren olieverversingsinterval te verdubbelen in het kader van duurzame bedrijfsvoering.

 

 

Resultaat en voordelen


Dankzij  de Mobilgard HSD+ 15W-40 en betrouwbare opvolging werd het olieverversingsinterval opgetrokken van 500 tot 1 000 uren. De resultaten van de olieanalyses waren steeds geruststellend en de trends toonden een olie en motor in optimale conditie. Hierdoor bespaart men op jaarbasis ongeveer 1 400 EUR  uit op olieverbruik en is er 440 liter afvalolie minder, wat positief bijdraagt aan de ecologische voetafdruk van de MS Velassaru.

 

Aanbeveling

In de Caterpillar C32 hoofdmotor werd de Mobilgard HSD+ 15W-40 ingezet. Dit is een extra high performance, multigrade motorolie speciaal geformuleerd voor verhoogde verversings- intervallen in zwaarbelaste hoge snelheid dieselmotoren in de scheepvaart.  De Mobilgard HSD+ 15W-40 biedt:

  • Verbeterde oxidatiestabiliteit
  • Uitstekende roet- en viscositeitsbeheersing
  • Uitstekende anti-slijtage performance
  • Voldoet aan API CK-4: geschikt voor emissie nabehandelingsystsemen

 

 

Vorige Volgende →