F1

Mobil 1™ is de officiële smeermiddelenpartner van Aston Martin Red Bull Racing. We voorzien het Formula One® team van Mobil 1™ raceolie en bieden technische ondersteuning op wereldniveau gedurende het raceseizoen.

 

Een gedroomd partnerschap voor successen

Als officiële smeermiddelenpartner van Aston Martin Red Bull Racing, ondersteunen onze producten de krachtige RB15 racewagen en helpen ze het vermogen van de hybride turbokrachtbron te maximaliseren.

"Elk motoronderdeel moet het zo lang mogelijk kunnen uithouden. Mobil 1 beschermt de motor door de wrijving tussen de 300 bewegende onderdelen te verminderen en door die af te koelen, zodat de motor beter bestand is tegen de hoge temperaturen tijdens piekvermogen. Als we dit goed doen, betekent dit dat we het maximale vermogen uit de motor weten te halen." - David Tsurusaki, Motorsports Technology Manager, ExxonMobil 

Onze toegeweide Mobil 1™ ingenieurs streven naar een optimale bescherming van de Aston Martin Red Bull Racing motoren tegen de hoge temperaturen die bereikt worden bij maximale prestaties. Onze ervaring op het circuit wordt toegepast bij het ontwikkelingen van Mobil 1™ smeermiddelen die de motor van úw wagen beschermen.

 

Een sport van extremen

Mobil 1 race-smeermiddelen helpen om Aston Martin Red Bull Racing nog sneller te maken, waardoor de extremen iedere race opnieuw opgezocht worden. In Formule 1 worden de piloten, racewagens en smeermiddelen telkens tot het uiterste gedreven.

124 zware klappen
Piloten krijgen G-krachten te verduren gelijk aan 124 zware klappen.
370 km/u
Racewagens bereiken gemiddelde snelheden van 370 kilometer per uur op sommige circuits.
300º Celsius
Motorolie moet temperaturen tot 300 graden Celcius kunnen weerstaan.

Ooit afgevraagd hoe 5 G-krachten aanvoelen?

Het recente Formule 1 raceseizoen brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Bredere banden en meer neerwaartse aerodynamische druk zorgen voor hogere snelheden, meer G-krachten en meer stress voor de piloten. De technologie van Mobil 1 smeermiddelen helpt Aston Martin Red Bull Racing om sneller te gaan, wat betekent dat piloten Max Verstappen en Pierre Gasly sterk moeten staan om de toegenomen fysieke vereisten van iedere race te kunnen weerstaan.

Racewagen: Aston Martin Red Bull Racing RB15

Snelheid: 0 naar 100 km/u (62 mph): 1.7 seconden

De motor van een Grand Prix-racewagen kan tot 15.000 tpm draaien, de versnellingsbak moet tot 3.000 schakelingen per race doorstaan en de motorolie staat bloot aan temperaturen tot 300 °C / 572 °F. Ons werk is onder die omstandigheden niet eenvoudig. Mobil 1-smeermiddelen houden meer dan 300 bewegende delen gescheiden en gekoeld, doorstaan motorkrachten duizenden keren sterker dan de zwaartekracht en bieden bescherming tegen de belasting die wordt voortgebracht door een wagen met een totaal uitgangsvermogen van een krachtbron met 900 rempaardenkracht (bhp).