Officiële verdeler van ExxonMobil voor België en Luxemburg.

Mijn winkelwagen

Mobilith SHC 1000 Special zorgt voor 8 maal langere levensduur van de walslagers bij Van Meirvenne & Zonen

Mobilith SHC 1000 Special zorgt voor 8 maal langere levensduur van de walslagers bij Van Meirvenne & Zonen

Van Meirvenne & Zonen|  Mobilith SHC 1000 Special |  Beveren-Waas, België

 

 

 

Situatie

Van Meirvenne & Zonen bvba is sinds 1955 gekend in de staalwereld als de familiale onderneming die kwaliteit en service hoog in het vaandel draagt. Ze verzorgt import en export van metalen en is gespecialiseerd in productie van koudgetrokken betonstaal.

Aanbeveling

Bij het draadtrekken van dikkere diameters halen de walslagers niet de voorgeschreven levensduur van 1000 ton productie maar slechts 150 ton. Dit bracht ongeplande stilstand, kosten voor aankoop en vervangen van de lagers en productieverlies met zich mee. De lagers werden met “hoog temperatuurvet” gesmeerd. Op advies van Ingelbeen-Soete werd overgeschakeld op Mobilith SHC 1000 Special. Dit is een NLGI 2 vet met een ISO VG 1000 synthetische basisolie, versterkt met vaste smeermiddelen, waaronder 11% grafiet en 1% molybdeendisulfide. Dit vet biedt een maximale bescherming onder grenssmering omstandigheden en is ideaal om de levensduur van lagers te verlengen bij lage snelheden, glijcontacten en hoge temperaturen.

Resultaat en opbrengst

Dankzij de Mobilith SHC 1000 Special werd het mogelijk om de levensduur van de lagers te verhogen tot 1 200 ton (8x langer) Dit resulteert in de volgende jaarlijkse besparingen:

  • 3 360 EUR besparingen op kosten voor aankoop en vervangen van de lagers
  • 42 uren vermeden stilstand, wat neerkomt potentieel 168 ton extra productie.


=> 3.360 EUR besparingen op aankoop- en arbeidskosten en 42 uren vermeden stilstand

Vorige Volgende →