Officiële verdeler van ExxonMobil voor België en Luxemburg.

Mijn winkelwagen

Verlenging van lagerlevensduur en smeerintervallen met Mobil SHC Grease 462 PF

Verlenging van lagerlevensduur en smeerintervallen met Mobil SHC Grease 462 PF

New Manta | Mobil SHC Grease 462 PF | Opwijk, Belgium

 

Situatie

De firma New Manta NV produceert verschillende soorten dweilen voor huishoudelijk gebruik. In de kalanderlagers van de productielijnen kan de temperatuur oplopen tot 220°C. Dit vraagt een specifiek vet dat bestand is tegen dergelijke hoge temperaturen. Het vet dat men voordien gebruikte begon na enige tijd in de lagers te klonteren en uiteindelijk te verstenen. Om dit te voorkomen moest men dagelijks nasmeren. Het verlengen van de nasmeerintervallen zou voor New Manta NV een enorme verbetering betekenen. 

 

 

 

Aanbeveling

Op aanbevelen van Ingelbeen-Soete werd overgeschakeld op de Mobil SHC Grease 462 PF en werden de nasmeerintervallen geleidelijk verhoogd en goed opgevolgd. De Mobil SHC Grease 462 PF is een hoog temperatuur smeervet met zeer lage vluchtigheid en zeer goed bestand tegen afbraak bij temperaturen tot 240°C en meer. Daarnaast zorgt de stabiliteit bij hoge temperaturen voor verbeterde betrouwbaarheid en vermindering van vetverbruik en arbeidskosten door verlengde nasmeerintervallen.

Resultaat en voordelen

Sinds het gebruik van de Mobil SHC Grease 462 PF heeft men geen problemen meer in de lagers van de kalanders en kan men het nasmeerinterval zonder problemen verlengen tot 3 weken. Dit resulteerde in volgende besparingen op jaarlijkse basis:

Veiligheid

Blootstellingsvermindering

57 Uren

Milieuzorg

Afvalbeheer      

9 kg

Productiviteit

Productiviteitswinst

€16.000 

 

=> €16.000 Productiviteitswinst dankzij Mobil SHC Grease 462 PF

Vorige Volgende →