Officiële verdeler van ExxonMobil voor België en Luxemburg.

Mijn winkelwagen

Proof Of Performance: Mobilgrease XHP 222 zorgt voor 4 370 EUR jaarlijkse besparing bij Z.279 Ramblers

Proof Of Performance: Mobilgrease XHP 222 zorgt voor 4 370 EUR jaarlijkse besparing bij Z.279 Ramblers

 Z.279 Ramblers | Mobilgrease XHP 222 | Oostende, België

Situatie

Het vissersschip Ramblers gebruikte een standaard EP 2 smeervet aan boord. Door de wegwassende werking van water, het hoge risico op roest en andere zware omstandigheden op zee, was er regelmatig terugkerende slijtage van cruciale onderdelen en moest er her-haaldelijk bijgesmeerd worden. Daarnaast diende de schroefaskoker om de twee jaar gereviseerd te worden t.w.v. 15 000 EUR.

Resultaat en voordelen

Mobilgrease XHP 222 hielp de Z.279 Ramblers het smeervetverbruik aanzienlijk te verminderen en het controle-interval te verdubbelen. Hierdoor wordt er jaarlijks 620 EUR smeervet uitgespaard. Daarnaast werd de revisiekost gehalveerd tot 3 750 EUR/jaar (15 000 EUR/4 jaar). Tot slot is er ook een spectaculaire daling in het aantal vroegtijdige falingen van kritische componenten zoals lagers en pompen en verminderde de corrosie in deze componenten sterk.

Aanbeveling

Op aanraden van Ingelbeen-Soete koos het schip Ramblers voor een complete over-schakeling naar Mobilgrease XHP 222. Dit breed inzetbaar lithium-complex smeervet bezit een hoge weerstand tegen water, zelfs onder hoge druk, en biedt een uitstekende be-scherming tegen roest en corrosie.

 

=> 4 370 EUR besparing door lager vetverbruik en een verhoogde levensduur van kritische componenten

Vorige Volgende →