Officiële verdeler van ExxonMobil voor België en Luxemburg.

Mijn winkelwagen

MEXICAANS MEESTERSCHAP VAN RED BULL RACING HONDA

MEXICAANS MEESTERSCHAP VAN RED BULL RACING HONDA

Toen de lichten uitgingen, had Max een goede start vanaf de derde plaats op de grid en op de lange aanloop naar bocht één, kreeg hij een krachtige sleep van Hamilton. Hij kwam naast de Brit en toen ze de eerste bocht ingingen, verremde hij zich later en bleef aan de buitenkant hangen om de leiding te nemen.  Valtteri Bottas spinde halverwege de bocht in zijn Mercedes, waardoor Checo kon doorglippen naar de derde plaats.
 
Max maakte vervolgens zijn enige pitstop aan het einde van ronde 33 en nam harde banden in een snelle 2,2 seconden. Checo ging daarmee aan de leiding in zijn thuisrace en schreef daarmee geschiedenis door de eerste Mexicaan te worden die in zijn thuisrace een ronde aan de leiding gaat. Toen Max weer aansloot op de tweede plaats, was hij 7,5 seconde sneller dan Hamilton op de derde plaats.
 
Sergio verlengde zijn stint tot het einde van ronde 40 en na een snelle wissel naar harde banden keerde hij als derde terug op de baan, 9,9 seconden achter Hamilton, maar met banden die 11 ronden nieuwer waren. De Mexicaan begon zijn achterstand snel in te lopen en in de 50e ronde had hij zes seconden achterstand op de Brit.

Redbull Mexico

Vooraan reed Max sereen naar de vlag en opende het gat naar Hamilton tot 13 seconden. De Nederlander begon vervolgens zijn tempo te beheersen en hij marcheerde naar zijn 19e overwinning in zijn carrière en zijn derde in Mexico City - de meeste door een Formule 1-coureur.

 
Max Verstappen zei over zijn overwinning: "Het was een ongelooflijke dag voor het team en ook voor de fans. Checo op het podium zetten hier in Mexico tijdens zijn thuis Grand Prix was geweldig, dus het had niet beter gekund. 
 
"Ik wist dat de start erg belangrijk was vandaag, we waren op een gegeven moment drie breed en ik zat op de meer ideale racelijn zodat ik later kon remmen en aan de leiding kon komen. Daarna kon ik mijn eigen ding doen, het tempo was erg goed vandaag dus ik kon gewoon blijven bouwen en een gat creëren, de pitstops waren naadloos en de auto was goed gedurende de hele race en dat was cruciaal vandaag. 
 
"Checo heeft het de laatste paar races echt goed opgepakt, hij zat erbovenop en zette Lewis vandaag tegen het einde echt onder druk. Ik denk nog steeds niet aan die trofee, we proberen het opnieuw in Brazilië en blijven gewoon pushen."

Ondanks zware druk op de Britse Mercedes-coureur in de slotfase van de GP, kwam Checo er niet voorbij en werd Hamilton tweede voor de Honda-coureur van Red Bull Racing, die daarmee de eerste Mexicaan werd die in zijn thuisrace een podiumplaats behaalde.
 
Over zijn derde plaats zei Sergio Perez: "Dit is een geweldig resultaat voor mijn land, ik wilde echt meer maar helaas kregen we dat niet. Het was zo rommelig in bocht één, dus het was cruciaal om daar een incident te vermijden en daarna wilde ik de tweede plaats, maar we kregen de kans niet omdat het hier gewoon zo moeilijk is om in te halen. Ik was heel dicht bij Lewis, maar de Mercedessen zijn zo snel op de rechte stukken dat ik niet de kans kreeg om ervoor te gaan, maar ik heb mijn best gedaan. 

"Ik kon de energie van de fans voelen toen ik door het stadion ging en ik dacht aan hoeveel mensen hier voor mij waren. Ik kon het publiek horen toen ik door Foro Sol reed. Ik wilde meer, maar ik ben gewoon erg blij om op het podium van mijn thuisland te staan, de Mexicanen waren zo blij vandaag. 
 
"We zijn als coureurs zo competitief dat we niet blij zijn als we als derde eindigen, maar vandaag moest ik ervan genieten, iedereen die er sinds de start bij was met mij was er aan het einde van de race bij en dat was een geweldig moment voor mij. Ik denk dat we vandaag het snelste team waren, maar dat zal de rest van het seizoen nog wel eens omslaan, dus we moeten ons gewoon blijven focussen en blijven pushen."

De overwinning van Max betekent dat hij nu 19 punten voorsprong heeft op Hamilton met nog vier races te gaan, Checo's derde podium op rij betekent dat hij nu slechts 20 punten achter Bottas staat in de rijdersstand. De dubbele podiumplaats betekent dat het team nu slechts één punt achterstand heeft op Mercedes in het constructeurskampioenschap.
 
Team Principal Christian Horner zei over de race:  "Vandaag was een grote race en een grote teamoverwinning. Het was een foutloze prestatie van het hele team, van rijders tot pitstops en van strategie tot betrouwbaarheid, het was echt een sterke teamprestatie.
 
"Max was vandaag weer fenomenaal, hij vond wat ruimte in bocht één, en ik moet zeggen dat Bottas heel fair was en hem genoeg ruimte gaf, en Max profiteerde daar optimaal van en kon vervolgens de race controleren. Het is de eerste keer dat Honda een coureur negen races in een jaar heeft laten winnen, want Max stond met Senna op acht, dus dat is een geweldige prestatie voor hem en Honda.  
 
"Wat een weekend is het geweest voor Checo, de eerste Mexicaan die de thuis Grand Prix leidt en de eerste die op het podium eindigt, zijn derde in evenveel races, is echt speciaal. Hij heeft zijn vertrouwen in de auto gevonden en zijn prestaties worden steeds beter, het is precies wat we van hem hoopten. 
 
De volgende race is in Brazilië, waar het een sprintrace is en we hebben nog steeds geen sprintraceweekend gewonnen. We hebben gezien hoe competitief Mercedes dit weekend was, vooral in de kwalificatie, dus we nemen niets voor vanzelfsprekend aan. Er zijn nog 107 punten te behalen, er is nog een lange weg te gaan en er moet nog veel geracet worden."
 
Als onderdeel van het technische partnerschap met Red Bull Racing ontwikkelt ExxonMobil producten die geschikt zijn voor alle raceomstandigheden. Daarom is bij de ontwikkeling van producten dit jaar rekening gehouden met de invoering van de sprintkwalificatie, die dit weekend tijdens de GP van Brazilië voor de derde en laatste keer wordt toegepast. 

De paddock reist nu zuidwaarts naar Interlagos, Brazilië, voor de laatste race in Amerika dit jaar, alvorens naar het Midden-Oosten te gaan voor de resterende drie races op de kalender. Het seizoen 2021 is een van de meest competitieve van de afgelopen jaren en ExxonMobil blijft Red Bull Racing Honda helpen in de strijd om het klassement voor coureurs en constructeurs. Wil je weten hoe je betrokken kunt raken bij het technische partnerschap van ExxonMobil met Red Bull Racing Honda, ga dan naar de interne motorsportwebsite van ExxonMobil op www.mobil1motorsport.com

Over Mobil 1 in de motorsport
De racesport biedt het merk Mobil de ultieme testomgeving om de technologie in ons assortiment oliën en smeermiddelen te verbeteren. Gedurende elk raceseizoen gaan onze geavanceerde producten aan het werk in raceauto's om hun prestaties en efficiëntie te helpen verbeteren. Mobil 1™ motoroliën zijn het smeermiddel bij uitstek voor vele van 's werelds top raceteams die deelnemen aan de meest veeleisende en populaire motorsport series in de wereld. De kennis die we opdoen door deze partnerships is een integraal onderdeel van de manier waarop onze wetenschappers en ingenieurs technologieën ontwikkelen en voortdurend de grenzen verleggen. Ga voor meer informatie naar: www.mobil1racing.com.

Over Mobil 1
Mobil 1, 's werelds toonaangevende merk voor synthetische motorolie, beschikt over een anti-slijtagetechnologie die een betere prestatie levert dan onze conventionele motoroliën. Dankzij deze technologie voldoet Mobil 1 aan de strengste normen van autofabrikanten of overtreft deze zelfs en biedt het een uitzonderlijke bescherming tegen motorslijtage, zowel onder normale als zelfs onder de meest extreme omstandigheden. Mobil 1 vloeit snel bij extreme temperaturen om kritische motoronderdelen te beschermen en is ontworpen om de motorprestaties te maximaliseren en de levensduur van de motor te helpen verlengen.

Vorige Volgende →