Officiële verdeler van ExxonMobil voor België en Luxemburg.

Mijn winkelwagen

Energie- en vetbesparing in tandwielkast dankzij Mobil SHC Polyrex 222

Energie- en vetbesparing in tandwielkast dankzij Mobil SHC Polyrex 222

Genker Machinenfabriek n.v. |  Mobil SHC Polyrex 222 |  Genk, België

 

Situatie

Genker Machinenfabriek is al sinds 1973 actief op de markt van de aandrijftechniek. Men produceert een aantal standaardproducten maar in vele gevallen moet er op maat van de specifieke wensen van de klant gewerkt worden. Zo produceert men buismotoren voor verschillende toepassingen. De tandwielkasten van deze buismotoren zijn vetgesmeerd. Bij nieuwe ontwikkelingen is men gaan kijken om de aandrijving zo efficiënt mogelijk te maken. Hiervoor heeft men verschillende pistes onderzocht en is ook de vetsmering aan bod gekomen.  

Aanbeveling

Op aangeven van Ingelbeen-Soete bv werd er overgeschakeld op de Mobil SHC Polyrex 222. Dit vet op basis van synthetische olie en met een gepatenteerde polyurea indikker heeft het vermogen om mechanische en interne wrijving te verlagen en zodus de efficiëntie van overbrengingen en lagers te verbeteren.

Resultaat en opbrengst

Verschillende testen hebben uitgewezen dat met de Mobil SHC Polyrex 222 de elektromotor, die de tandwielkasten aandrijft, niet meer boven de stroomlimiet gaat. Er is een gemiddelde stroomdaling van maar liefst 38% vast gesteld. Daarenboven is ook nog het vetverbruik geoptimaliseerd waardoor men nu 13% minder vet hoeft te gebruiken. Voordelen:

  • Hogere marge voor belasting
  • Verminderd vetverbruik
  • Hogere klantentevredenheid

 

Vorige Volgende →