Officiële verdeler van ExxonMobil voor België en Luxemburg.

Mijn winkelwagen

DUBBEL PODIUM VOOR RED BULL RACING HONDA OP FRANSE GP

DUBBEL PODIUM VOOR RED BULL RACING HONDA OP FRANSE GP

21 juni 2021, Le Castellet: Max Verstappen heeft een spannende Grand Prix van Frankrijk gewonnen, voor zijn rivaal Lewis Hamilton en Red Bull Racing Honda teamgenoot Sergio 'Checo' Perez, nadat hij was overgestapt op een potentieel riskante tweestopstrategie, waardoor hij halverwege de race de leiding moest afstaan.

 

Nadat hij in de slotfase van de race en met nog minder dan twee ronden te gaan een achterstand van 16 seconden op Hamilton had weggewerkt, snelde Verstappen de Mercedes-coureur voorbij om een prachtige 13e overwinning uit zijn carrière te boeken en zijn voorsprong op Hamilton in het rijderskampioenschap uit te breiden tot 12 punten.

 

Checo werkte op voortreffelijke wijze met een één-stopstrategie en ging diep in de race tijdens zijn eerste stint voordat hij de harde banden moest vervangen. Het late bezoek aan de pits stelde hem in staat om Valtteri Bottas in de slotfase in te halen en hem in de 49e ronde voorbij te steken om zo zijn tweede podiumplaats van het seizoen te veroveren, alsook het eerste dubbele podium voor het team in 2021.

 

Over zijn overwinning zei Max Verstappen: "Het winnen van deze race was een geweldige teamprestatie en een dubbel podium op een circuit als dit toont echt het harde werk dat iedereen hier en in Milton Keynes in onze fabriek en bij Honda's steekt. Natuurlijk had ik graag in de verte willen wegrijden en in mijn eentje naar voren willen cruisen, maar zo werkt het niet vaak in de Formule 1 en we hebben er vandaag echt voor moeten werken. Je kunt zien hoe dicht de twee teams bij elkaar zitten en om zo te winnen op basis van strategie met nog twee ronden te gaan, is zeer de moeite waard.

 

"Het was zeker geen gemakkelijke race en ik kwam in bocht 1 in de problemen en verloor de achterkant waardoor ik van de baan moest en een positie verloor aan Lewis. Op dat moment was ik natuurlijk boos, maar ik wist dat er een lange race voor de boeg stond en dat ik me moest concentreren. In de eerste stint had ik niet echt het tempo om met Lewis te vechten dus namen we het risico om als eerste te pitten en om eerlijk te zijn had ik niet verwacht dat de undercut zo goed zou werken dat ik op kop zou komen. Ze waren hard aan het pushen om te proberen me te passeren maar gelukkig kon ik net voorblijven en wist ik dat ik geen fouten kon maken.

 

"We kozen voor de tweestopsstrategie en dat pakte goed uit, want onze auto was tegen het einde van de race geschikt voor de omstandigheden, toen de wind wat minder werd en de baan rubberde. Uiteindelijk hebben we voor beide wagens de juiste beslissingen genomen en het is fantastisch om samen met Checo op het podium te staan. We moeten hier allemaal een paar dagen van genieten tot we in Oostenrijk weer aan de start staan."

Mobil 1 heeft onlangs een baanbrekende motorolie ontwikkeld in samenwerking met Honda Research and Development en Red Bull Racing Honda. De nieuwe Mobil 1 RB16B motorolie is speciaal ontwikkeld voor de nieuwe Honda power unit en helpt maximaal vermogen te leveren zonder afbreuk te doen aan bescherming of brandstofefficiëntie.

 

De nieuwe upgrade droeg bij aan de prestaties van het team met coureurs Verstappen en Perez aan de leiding gedurende een groot deel van de race. Klik hier om meer te weten te komen over de nieuwe upgrade en ga naar de Virtual Grandstand van Mobil 1.

 

Over zijn podiumplaats zei Sergio Perez: "Het team heeft vandaag fantastisch werk geleverd met een goede strategie en de juiste beslissingen op het juiste moment, dus iedereen hier en in de fabriek verdient het. Het is een geweldig resultaat voor hen en dat is wat echt telt, dus daar ben ik blij mee.

 

"Van mijn kant was dit weekend niet zo goed als ik had gehoopt. Als coureurs willen we alleen maar winnen, dus ik moet gewoon hard blijven werken, me blijven verbeteren en betere resultaten halen met de geweldige auto die ik heb gekregen. Ik had waarschijnlijk nog drie ronden nodig om Lewis voorbij te gaan voor de 1-2 finish, dus we blijven pushen om dat tijdens onze thuisrace in Oostenrijk te bereiken.

 

"Ik denk dat het heel goed voor me zal zijn om twee races achter elkaar te rijden in Spielberg. De eerste race zal me veel meer inzicht geven in hoe de auto daar presteert en daardoor een betere basis voor race twee. Hopelijk kunnen we meedoen voor de overwinning en dit momentum verder zetten."

 

Dankzij zijn snelheid op medium banden in zijn laatste stint kon Verstappen ook het punt voor de snelste raceronde in ontvangst nemen dankzij zijn tijd van 1:36.404, die hij neerzette vlak nadat hij de nieuwe set had aangetrokken.

 

Door de overwinning en de snelste raceronde staat Max nu op 131 punten, 12 voor Hamilton, terwijl Checo zijn voorsprong als derde op Norris uitbreidt tot acht punten, 84 tegen 76. In het constructeurskampioenschap heeft het team nu 215 punten, 37 voor Mercedes.

Team Principal Christian Horner zei naar aanleiding van de race: "Ik ben zo trots op het hele Team dat we nu weer twee overwinningen en een dubbel podium in de wacht slepen, waardoor onze voorsprong in beide kampioenschappen nog groter wordt. Max had een goede start, maar verloor de leiding na een vroege excursie die we konden overleven en na een geweldige out lap na zijn eerste pit stop, herwon hij zijn positie. We wilden niet in dezelfde positie terechtkomen als in Barcelona, dus haalden we de trekker over en gingen we voor de twee stop die vandaag gelukkig zijn vruchten afwierp. Het is altijd moeilijk om met nog 21 ronden te gaan vanaf de leiding een pitstop te maken, maar we schuwen risico's niet en gingen ervoor.

 

 "Voor Checo hebben we de strategie opgesplitst in één stop en hij heeft die goed uitgevoerd door als derde over de finish te komen, dus alles bij elkaar was het een fantastische teamprestatie. Je kunt zien hoe dicht de twee teams bij elkaar zitten, er zit maar weinig tussen de auto's dus we moeten gewoon blijven pushen en op zoek gaan naar meer prestaties. We hebben nog een lange weg te gaan in dit kampioenschap, dus je kunt niets als vanzelfsprekend beschouwen, maar nu nemen we dit momentum mee naar Oostenrijk voor de eerste van twee Grands Prix thuis voor het team."

 

Volgende week trekt de paddock naar het thuiscircuit van het team, de Red Bull Ring, voor de Oostenrijkse GP en de GP van Stiermarken, twee opeenvolgende weekends.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Over Mobil 1 in de motorsport

De racesport biedt het merk Mobil de ultieme testomgeving om de technologie in ons assortiment oliën en smeermiddelen te verbeteren. Gedurende elk raceseizoen gaan onze geavanceerde producten aan het werk in raceauto's om hun prestaties en efficiëntie te helpen verbeteren. Mobil 1™ motoroliën zijn het smeermiddel bij uitstek voor veel van 's werelds top raceteams die deelnemen aan de meest veeleisende en populaire motorsport series in de wereld. De kennis die we opdoen door deze partnerships is een integraal onderdeel van de manier waarop onze wetenschappers en ingenieurs technologieën ontwikkelen en voortdurend de grenzen verleggen. Voor meer informatie, bezoek: www.mobil1racing.com.

 

Over Mobil 1

Mobil 1, 's werelds toonaangevende merk voor synthetische motorolie, beschikt over een anti-slijtagetechnologie die betere prestaties levert dan onze conventionele motoroliën. Dankzij deze technologie voldoet Mobil 1 aan de strengste normen van autofabrikanten of overtreft deze zelfs en biedt het een uitzonderlijke bescherming tegen motorslijtage, zowel onder normale als zelfs onder de meest extreme omstandigheden. Mobil 1 vloeit snel bij extreme temperaturen om kritische motoronderdelen te beschermen en is ontworpen om de motorprestaties te maximaliseren en de levensduur van de motor te helpen verlengen.

 

 

 

 

 

Vorige Volgende →