Mobil SHC Gear 320

De Mobil SHC™ Gear reeks bestaat uit buitengewoon presterende, synthetische, industriële tandwieloliën, ontworpen voor het bieden van een uitstekende bescherming van tandwielen en lagers en een verlengde levensduur van de olie, zelfs onder extreme omstandigheden.

Lees meer

Vanaf 475,29 €  Incl. BTW 392,80 €  Excl. BTW
Voor 20L

 1. Snelle levering
 2. Uitmuntende bescherming
 3. Advies op maat

Ons advies

 • Bevordert verlengde levensduur van tandwielen en lagerbieren in gesloten tandwielkasten
 • Minder ongeplande uitval
 • Bevordert minder energieverbruik
 • Minder besmetting en minder kans op olielekkage
 • Gemakkelijke overgang van veel minerale producten

Productdetails

Meer informatie
Sector Energie, Industrie, Marine

Productomschrijving

De Mobil SHC™ Gear reeks bestaat uit buitengewoon presterende, synthetische, industriële tandwieloliën, ontworpen voor het bieden van een uitstekende bescherming van tandwielen en lagers en een verlengde levensduur van de olie, zelfs onder extreme omstandigheden. Hierdoor wordt probleemloze bediening van apparaten bevorderd en de klantproductiviteit verhoogd.

Deze wetenschappelijk geformuleerde synthetische smeermiddelen zijn samengesteld uit synthetische basisvloeistoffen met uitzonderlijke oxidatie en thermische eigenschappen en een uitstekende vloeibaarheid bij lage temperaturen. Door de hoge viscositeitsindex van deze oliën is er een kleinere wijziging van de viscositeit bij temperatuurwijzigingen voor toepasbaarheid in een wijde reeks bedrijfstemperaturen en een betere start bij koude temperaturen.

De Mobil SHC Gear reeks bestaat uit smeermiddelen met een geavanceerd, gepatenteerd additievensysteem ontworpen voor het bieden van uitstekende bescherming tegen gebruikelijke slijtagepatronen zoals invreten, maar biedt tevens een hoge weerstand tegen micropitting. Bovendien biedt het in vergelijking met conventionele tandwieloliën, een potentieel verbeterde smering van rollende lagers in een tandwielkast. De Mobil SHC Gear reeks biedt een uitstekende bescherming tegen roest en corrosie in vergelijking met conventionele tandwieloliën, zelfs in een milieu van zeewaterbesmetting.

De olie heeft een goede filtreerbaarheid, ook in vochtige omstandigheden, en is uitstekend verdraagzaam met ferro en non-ferro metalen, ook bij hoge temperaturen. De Mobil SHC Gear reeks laat ook een uitstekende verdraagzaamheid met elastomeer zien in statische afdichtingstesten. Ze bieden uitstekende EP eigenschappen die zelfs bij schokbelasting bescherming bieden. De synthetische basisoliën in de Mobil SHC Gear reeks hebben lage interne wrijvingswaarden, hetgeen resulteert in lage vloeistofwrijving in de belastingszone van niet conforme oppervlakken zoals tandwielen en rollende lagers. Lagere vloeistofwrijving zorgt voor lagere bedrijfstemperaturen en kan bijdragen aan een verbeterde efficiëntie van de tandwielen.

De smeermiddelen van de Mobil SHC Gear reeks worden aanbevolen voor gesloten industriële tandwielkasten met staal op staal rechte, kegel- en schuine tanden. Ze worden vooral aanbevolen voor toepassingen die onderhevig kunnen zijn aan micropitting: vooral zwaar belaste tandwielkasten met oppervlakte geharde tanden. Het kan ook gebruikt worden bij tandwieltoepassingen waar extreem hoge en/of lage temperaturen en ernstige corrosie verwacht kan worden.

Functies en potentiële voordelen

De Mobil SHC Gear reeks smeermiddelen zijn onderdeel van de Mobil SHC producten die wereldwijd erkend worden voor hun vernieuwing en vanwege de uitstekende prestaties gewaardeerd worden. Deze synthetische producten, gepionierd door onze onderzoekswetenschappers symboliseren de voortdurende toewijding om geavanceerde technologie te gebruiken voor het verkrijgen van smeermiddelen met een uitstekend gebalanceerde prestatie. Een belangrijk element in de ontwikkeling van de Mobil SHC Gear reeks was de nauwe samenwerking van onze wetenschappers en toepassingsspecialisten met belangrijke OEM's om er voor te zorgen dat ons productaanbod voorziet in een optimale prestatie in de snel evoluerende ontwerpen en bedieningen van industriële tandwielen. Een belangrijk voordeel dat de samenwerking met OEM’s laat zien is het vermogen om slijtage door micropitting te voorkomen hetgeen optreedt bij sommige zwaarbelaste, geharde tandwieltoepassingen. Deze samenwerking liet ook de veelzijdige gebalanceerde prestatievoordelen voor de nieuwe Mobil SHC Gear technologie zien, waaronder de toepasbaarheid in een groot temperatuursgebied. 

Om het probleem van slijtage door micropitting op te lossen, ontwikkelden onze wetenschappers een gepatenteerde combinatie van additieven die weerstand biedt tegen de traditionele slijtagemechanismen bij tandwieltoepassingen en tevens bescherming biedt tegen micropitting. De Mobil SHC Gear producten leveren een uitzonderlijke levensduur van de olie, beheersing van de neerslag, weerstand tegen thermische/oxidatie en chemische degradatie alsmede de balans van de prestatie eigenschappen. De combinatie van synthetische basisoliën waarvoor octrooi is aangevraagd voorzien ook in een uitzonderlijke vloeibaarheid bij lage temperaturen die ongeëvenaard is door conventionele minerale smeeroliën voor tandwielen en een belangrijk voordeel is voor afgelegen toepassingen in lage omgevingstemperaturen. De Mobil SHC Gear reeks smeermiddelen bieden de volgende potentiële voordelen:

FunctiesVoordelen
Uitstekende bescherming tegen slijtage door micropitting evenals hoge weerstand tegen traditionele slijtage door vretenBevordert verlengde levensduur van tandwielen en lagers in gesloten tandwielkasten die werkzaam zijn onder extreme omstandigheden qua belasting, snelheid en temperatuur, Minder ongeplande uitval; minder onderhoud vooral essentieel voor moeilijk bereikbare tandwielkasten.
Uitstekende weerstand tegen degradatie bij hoge temperaturenBevordert verlengde levensduur van de olie en verlengde verversingsperioden minder olieverbruik, voor mogelijke lagere onderhoudskosten.
Lage tractieBevordert minder energieverbruik en lagere bedrijfstemperaturen
Hoge viscositeitsindex voor minder viscositeitswijziging bij temperaturenVermogen tot werking bij zowel hoge als lage temperaturen vooral essentieel bij afgelegen toepassingen zonder afkoeling of verwarming van de olie
Uitstekende weerstand tegen roest en corrosie en zeer goede afscheiding van waterBevordert een soepele, probleemloze werking bij hoge temperaturen of bij toepassingen die gevoelig zijn voor waterbesmetting, Uitstekende verdraagzaamheid met verschillende zachte metalen.
Uitstekende afschuifstabiliteitBevordert verlengde levensduur van tandwielen en lagers
Weerstand tegen filterverstoppingen ook in vochtige omstandighedenMinder filterverbruik hetgeen kan bijdragen tot een verlaging van onderhoudskosten
Uitstekende verdraagzaamheid met afdichtingenMinder besmetting en minder kans op olielekkage
Uitstekend verenigbaar met de gebruikelijke materialen van tandwielkasten en met minerale tandwieloliënGemakkelijke overgang van veel minerale producten

Toepassingen

Toepassingsoverwegingen: Hoewel de Mobil SHC Gear reeks mengbaar is met minerale oliën kan een vermenging de prestaties beïnvloeden. Het wordt daarom aangeraden om het systeem grondig te reinigen en te spoelen voordat wordt overgegaan op de Mobil SHC Gear reeks. 
De Mobil SHC Gear reeks uitzonderlijk presterende, synthetische, industriële tandwieloliën zijn ontworpen om optimale bescherming van de apparatuur en optimale levensduur van de olie te bieden, zelfs onder extreme omstandigheden. Ze werden speciaal geformuleerd om te beschermen tegen micropitting op moderne, oppervlakte geharde tandwielen en kunnen opereren in hoge- en lage temperaturen. De typische toepassingen zijn:

 • Moderne, zwaarbelaste tandwielkasten in de papier-, staal-, olie-, textiel-, hout- en cementindustrie waarbij bescherming van de tandwielen en optimale levensduur van de olie vereist zijn.
 • Tandwielkasten voor plastic-extruders.

Mobil SHC Gear Series ISO VG 150, 220, 320, 460 en 680 worden aanbevolen ingevolge de D50E35 tandwielolie specificatie van General Electric’s (GE) voor gebruik in tandwieltoepassingen in terreinvoertuigen.

Specificaties en goedkeuringen

Bereikt of overtreft de eisen van

 • Voldoet aan AGMA 9005-E02
 • Voldoet aan DIN 51517 Deel 3 (CLP)
 • Voldoet aan ISO 12925-1 Type CKD

Dit product is goedgekeurd door de volgende fabrikanten

 • SIEMENS AG Flender tandwielen, T 7300, Tabel A-c, Flender Codenr. A34
 • SEW Eurodrive
 • SEW IG CLP HC
 • GE Motorized Wheel

Anderen bekeken ook

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie