Officiële verdeler van ExxonMobil voor België en Luxemburg.

Mijn winkelwagen

Mobilgard ADL 30 zorgt voor een verbeterde reinheid in ABC DZ motor

Mobilgard ADL 30 zorgt voor een verbeterde reinheid in ABC DZ motor

O.33 Marbi | Mobilgard ADL 30 | Oostende, Belgium

 

Situatie

De ABC DZ 6 cilinder motor van de O.33 Marbi gebruikte vroeger een standaard SAE 30 motorolie. Er werd bij onderhoudswerken en controles vaak vast gesteld dat de motor significante vervuiling vertoonde onder de vorm van olieresidue en sludge. De sludge had de neiging om te verharden en was moeilijk verwijderbaar. Dit resulteert in extra onderhoud en op termijn een kortere levensduur van de motor.

 

Aanbeveling

Ingelbeen-Soete, exclusieve verdeler van Mobil smeermiddelen, raadde aan om over te schakelen op de Mobilgard ADL 30. Deze olie is voorzien van speciaal uitgebalanceerde additieven die de olie uitstekende detergent-dispersieve eigenschappen

geven. Deze olie biedt een hoge weerstand tegen lakvorming onder extreme werkomstandigheden en voorkomt sludge- en neerslagvorming. De olie draagt ook de goedkeuring van ABC voor het gebruik in hun motor.

 

Resultaat en voordelen

Na 2000u werd steeds een motorinspectie ingepland. Op de plaatsen waar voordien verharde sludge te vinden was, werden er nu enkel maar vloeibare olieresten gevonden. De verhoogde reinheid van de motor zal ervoor zorgen dat de motor een langere levensduur zal kennen en in zijn levenscyclus minder storingen en onderhoudskosten zal kennen.

 

=> 4000 uren geen lak-, sludge- of neerslagvorming

            

Vorige Volgende →