Mobiltherm 611

Mobiltherm warmteoverdrachtoliën zijn goed presterende producten die bestemd zijn om gebruikt te worden in gesloten systemen voor indirecte verwarming.

Lees meer
1.555,38 €  Incl. BTW 1.285,44 €  Excl. BTW
Voor 208L
  1. Snelle levering
  2. Uitmuntende bescherming
  3. Advies op maat

Ons advies

  • Gemakkelijke start van koude systemen
  • Verbeterde efficiëntie

Productdetails

Meer informatie
Content 208L
Sector Industrie
Merk Mobil

Functies en potentiële voordelen

Mobiltherm is één van de specialiteitsmerken van Mobil die een reputatie hebben verworven als kwaliteitsproduct en betrouwbaar zijn in de meest moeilijke toepassingen. Moderne raffinaderijtechnieken zijn een belangrijke factor voor het verstrekken van uitstekende producteigenschappen.

Mobiltherm 600 Serie biedt de volgende voordelen:

FunctiesVoordelen
Hoge weerstand tegen thermische scheurvorming en decompositieGeen slibvorming en cokesvorming en minimale belemmering van de warmteoverdracht en minimalisatie van onderhoudsbehoeften
Uitstekende thermische eigenschappenEen hoge warmteoverdrachtssnelheid en een verbeterde efficiëntie en lagere bedrijfskosten
Goede thermische en oxidatiestabiliteitLangdurige probleemloze levensduur en minder stilstand
Goede vloeibaarheid bij lage temperaturenGemakkelijke start van koude systemen

Toepassingen

Toepassingsoverweging: Mobiltherm warmteoverdrachtoliën dienen niet gemengd te worden met andere oliën, want dit zal de uitstekende thermische- en oxidatie stabiliteit in het gedrang kunnen brengen, hetgeen kan resulteren in een wijziging in andere eigenschappen en bemoeilijkt analyses voor de bepaling van de bruikbare levensduur van de olie. Indien de olie boven de aanbevolen werktemperatuur wordt gebruikt, kan zich een gasbel vormen, tenzij de installatie ontworpen is om bij hogere temperatuur te werken, door het onder druk houden met een inert gas zoals stikstof. Bij een hogere temperatuur wordt de levensduur van de olie verkort, omdat de thermische afbraak aanzienlijk toeneemt terwijl de temperaturen boven de aanbevolen grens stijgen. In een goed ontworpen installatie moet de temperatuur van de oliefilm in het verwarmingselement ongeveer 15°C tot 30°C boven de bulkolie temperatuur worden gehouden. Een hogere temperatuur zal de levensduur van de olie verkorten en er kan slibvorming en cokesvorming optreden die de warmteoverdracht kan belemmeren. 

Zoals met andere minerale oliën mogen Mobiltherm warmteoverdrachtoliën enkel gebruikt worden in installaties voorzien van een circulatiepomp. Systemen waar enkel convectie de verplaatsing van de olie verzorgt, geven onvoldoende stroming om lokale oververhitting tegen te gaan, met een snelle ontaarding van de olie tot gevolg. Verder worden deze oliën niet aanbevolen voor gebruik in open installaties waar warme olie in direct contact met lucht staat. Indien ze lekken of verstuiven via openingen, kan warme Mobiltherm spontaan gaan ontbranden.

De Mobiltherm 600 serie kan in open en gesloten systemen gebruikt worden indien de temperatuur van de bulkolie overeenkomt met de volgende tabel. 

  • Mobiltherm 603: Gesloten systemen (-15º C tot 285º C), Open systemen (-15º C7 C tot 150º C) 
  • Mobiltherm 605: Gesloten systemen (-12º C tot 315º C), Open systemen(-12º C tot 180º C) 
  • Mobiltherm 610: Open systemen (-6°C tot 250°C)
  • Mobiltherm 611: Open systemen (-6°C tot 275°C)

Anderen bekeken ook

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie