Mobil DTE Oil Light

De smeermiddelen uit de productlijn Mobil DTE™ Oil Naam Serie zijn circulatieoliën met betere prestaties, ontwikkeld voor toepassingen waar een lange verversingstermijn is gewenst, waaronder stoomturbines en waterkrachtcentrales.

Lees meer

Vanaf 170,13 €  Incl. BTW 140,60 €  Excl. BTW
Voor 20L

 1. Snelle levering
 2. Uitmuntende bescherming
 3. Advies op maat

Ons advies

 • Lagere onderhoudskosten
 • Lagere voorraadkosten

Productdetails

Meer informatie
Sector Energie, Industrie

Productomschrijving

De smeermiddelen uit de productlijn Mobil DTE™ Oil Naam Serie zijn circulatieoliën met betere prestaties, ontwikkeld voor toepassingen waar een lange verversingstermijn is gewenst, waaronder stoomturbines en waterkrachtcentrales. Mobil DTE Oil Naam Serie oliën zijn geformuleerd met ver doorgeraffineerde basisoliën en een additiefsysteem dat zorgt voor een zeer hoge chemische- en thermische stabiliteit, een snelle en volledige waterafscheiding en een hoge weerstand tegen emulsievorming. Zij geven een uitstekende bescherming tegen roest en corrosie, ook in geval van zout water, en hebben zeer goede anti-slijtage eigenschappen. 

Ze hebben een hoge viscositeitindex, waardoor minimale variaties plaatsvinden van de smeerfilmdikte als gevolg van temperatuur en een minimum van vermogensverlies optreedt in de opstartfase. Deze producten hebben uitstekende luchtafscheidende eigenschappen, hierdoor wordt cavitatie van de pomp en storingen voorkomen. 

Vele gebruikers hebben gekozen voor Mobil DTE Oil Naam oliën, vanwege hun reputatie op het gebied van lange standtijden, uitstekende machinebescherming en de multifunctionele toepassing in zeer uiteenlopende industriële toepassingen. DTE Oil Named smeermiddelen worden meestal toegepast in stoomturbines en waterkrachtcentrales met spatsmering, oliebadsmering, ringleiding systemen en andere continue circulatiesystemen om pompen, kleppen en andere onderdelen te voorzien van smeerolie. Deze zijn ook met succes gebruikt in roterende luchtcompressoren en pendelende aardgascompressoren en vacuümpompen. Ze worden ook succesvol toegepast in sommige gasturbines, schroefcompressoren en vacuümpompen. Hun reputatie komt voort uit de jarenlange positieve ervaring van tevreden klanten.

Functies en potentiële voordelen

De Mobil DTE productfamilie is zeer bekend en heeft een grote faam opgebouwd vanwege hun uitstekende prestaties alsmede het feit dat het merk bekend staat om een zeer goede expertise op het gebied van onderzoek en ontwikkeling en hun wereldwijde technische ondersteuning.  Door de brede toepasbaarheid van DTE Oil-Naam oliën genieten deze de voorkeur van vele gebruikers voor het gebruik in industriële installaties over de gehele wereld.

Mobil DTE Named oliën genieten een uitstekende reputatie in de smering van circulatiesystemen voor stoomturbines, waterkrachtcentrales, ook indien ze gekoppeld zijn aan een tandwielkast, en kunnen bovendien gebruikt worden voor de vele verschillende bijkomende onderdelen. Bij veranderende ontwerpen toenemende belasting, start de uitdaging voor onze wetenschappers om de effecten van deze veranderingen op de smeerolie om te zetten in nieuwe formulaties voor het brede toepassingsgebied van deze producten.

In het geval van Mobil DTE Oil Naam Serie producten heeft dit proces geleid tot het gebruik van confidentiële hoge kwaliteit basisoliën om een zeer goede oxidatiestabiliteit te verkrijgen, en een unieke additievencombinatie waardoor deze oliën over een breed toepassingsgebied uitstekende prestaties leveren.

Een overzicht van de eigenschappen en voordelen zijn in onderstaande tabel te zien:

FunctiesVoordelen
Zeer hoog niveau van chemische- en thermische stabiliteit en weerstand tegen vervuiling en lakvormingLange levensduur van het oliebad in circulatiesystemen, Minder ongeplande stops en lagere onderhoudskosten.
Uitstekende waterafscheidende eigenschappenBeter rendement van de machines
Zeer goede slijtagebeschermingLangere levensduur van machineonderdelen, minder onderhoud en stilstand.
Langdurige bescherming tegen roest en corrosieLangere levensduur van machineonderdelen, minder onderhoud en stilstand.
Hoge weerstand tegen schuimvorming en uitstekende luchtafscheidingVoorkomt cavitatie van de pomp, lawaai en storingen.
Geschikt voor vele verschillende toepassingenKleinere voorraad oliesoorten, lagere voorraadkosten.

Toepassingen

Mobil DTE Oil Naam Series smeermiddelen zijn circulatieoliën met zeer goede prestaties, ontwikkeld voor toepassingen waar een lange levensduur gewenst is.

Specifieke toepassingen zijn:

 • Stoomturbines op het land en in de scheepvaart, waterkrachtcentrales, sommige circulatiesystemen voor gasturbines, voor het gebruik in pompen, kleppen en bijbehorende componenten.
 • Doorlopende smering van glijlagers en wentellagers en eenvoudige tandwielkasten.
 • Turbines waar olie wordt toegevoerd door spatsmering, oliebadsmering, oliedruksystemen of andere systemen.
 • Hydraulische pompen onder gematigde belastingen.
 • Compressoren en vacuümpompen voor lucht, aardgas en inerte gassen, en met een maximale afvoertemperatuur van 150 °C

Specificaties en goedkeuringen

Bereikt of overtreft de eisen van

 • DIN 51515-1: 2010-02
 • DIN 51517-2: 2009-06
 • DIN 51524-1: 2006-09
 • JIS K-2213 Type 2 w/Additives (1983)

Voldoet aan de kwaliteitseisen volgens Exxonmobil

 • GE GEK 46506D
 • GE GEK 27070
 • GE GEK 28143A

Anderen bekeken ook

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie