Mobil EAL Arctic 68

De Mobil EAL Arctic serie zijn milieuvriendelijke, uitstekend presterende smeermiddelen (EAL) die volledig gesynthetiseerd zijn, speciaal ontwikkeld voor het smeren van koelcompressoren en systemen die ozonvriendelijke HFC-koelmiddelen gebruiken. (HFCs zijn chloorvrije producten die de chloorhoudende koelmiddelen op de wereldmarkt vervangen). Ze worden ook aanbevolen voor toepassingen met kooldioxide met juiste mengbaarheid voor correcte olieretour naar de compressor (meestal toepassingen met zuigers).

Lees meer

Vanaf 330,09 €  Incl. BTW 272,80 €  Excl. BTW
Voor 20L

  1. Snelle levering
  2. Uitmuntende bescherming
  3. Advies op maat

Ons advies

  • Verhoogde productie
  • Lagere operationele kosten
  • Langere levensduur

Productdetails

Meer informatie
Sector Transport , Industrie, Voedingsindustrie

Productomschrijving

De Mobil EAL Arctic serie zijn milieuvriendelijke, uitstekend presterende smeermiddelen (EAL) die volledig gesynthetiseerd zijn, speciaal ontwikkeld voor het smeren van koelcompressoren en systemen die ozonvriendelijke HFC-koelmiddelen gebruiken. (HFCs zijn chloorvrije producten die de chloorhoudende koelmiddelen op de wereldmarkt vervangen). Ze worden ook aanbevolen voor toepassingen met kooldioxide met juiste mengbaarheid voor correcte olieretour naar de compressor (meestal toepassingen met zuigers). De Mobil EAL Arctic serie oliën zijn geformuleerd met gesynthetiseerde polyolesters (POEs) en een uniek additiefsysteem voor uitstekende smering, slijtagebescherming, chemische en thermische stabiliteit en hydrolytische stabiliteit. Ze zijn mengbaar met HFC koelmiddelen en hebben een goed gedefinieerde viscositeit/temperatuur/drukrelatie met een wijde reeks HFCs. De eigenschappen van de Mobil EAL Arctic serie maken het mogelijk om ze in te zetten bij compressoren met HFCs voor vele koeling- en luchtbehandelingsystemen en worden door veel belangrijke compressor- en koelsysteemfabrikanten over de hele wereld gebruikt.

De Mobil EAL Arctic serie wordt aanbevolen voor gebruik in woningen en commerciële koeling- en luchtbehandelingsystemen met HFC of kooldioxide koelmiddelen.

Functies en potentiële voordelen

De Mobil EAL merksmeermiddelen worden over de gehele wereld herkend en gewaardeerd vanwege hun verenigbaarheid met het milieu en hun uitstekende prestaties. De producten uit de Mobil EAL Arctic Serie zijn ontwikkeld door onze onderzoekswetenschappers om te voldoen aan de eisen van de nieuwe generatie ozonvriendelijke koelsmeermiddelen, die verplicht gesteld zijn door het Montreal Protocol en de hieruit voortvloeiende wereldwijde overeenkomsten. De ontwikkeling van deze producten symboliseert onze voortdurende betrokkenheid om geavanceerde technologie te gebruiken om uitstekende smeeroliën te verkrijgen. Een belangrijke factor in de ontwikkeling van de Mobil EAL Arctic Serie was het nauwe contact tussen onze wetenschappers en de ontwerpers van de belangrijkste compressor- en koelsysteemfabrikanten. Hierdoor bieden onze producten uitzonderlijke prestaties in vele uiteenlopende toepassingen.

Deze samenwerking, in combinatie met onze laboratoriumonderzoeken, hebben ons geholpen om de uitzonderlijke kwaliteit van Mobil EAL Arctic Serie vast te stellen. Door deze samenwerking zijn onze wetenschappers in staat een optimale synthetisch POE-structuur voor elke viscositeit en een additiefpakket om te voldoen aan de stabiliteit- en comptabiliteitseisen voor koeltoepassingen te ontwerpen.

Mobil EAL Arctic Series oliën bieden de volgende eigenschappen en voordelen:

FunctiesVoordelen
Uitstekende stabiliteit bij hoge temperaturenBetere reinheid van verdamper, minder ongeplande stilstand en lagere onderhoudskosten
Goed voorspelbare menging en P-V-T relatie met HFC koelmiddelenVerhoogt het rendement en een goede olieretour in koelsysteemontwerpen
Zeer goede anti-slijtage eigenschappenVerlaagt de slijtage in de compressor resulterend in lagere onderhoudskosten
Hoge viscositeitsindex en wasvrije formulatieUitstekende vloeibaarheid bij lage temperaturen, geen afzetting van was en een hoger rendement van de verdamper
Groot viscositeitsbereikKan voldoen aan specifieke viscositeiteisen in vele verschillende machines en toepassingen

Toepassingen

Toepassingsoverweging: De Mobil EAL Arctic serie oliën zijn hygroscopisch en voorzorgsmaatregelen moeten getroffen worden om te voorkomen dat tijdens het verrichten van handelingen vocht in de olie wordt opgenomen. Verpakkingen moeten goed afgesloten worden wanneer deze niet gebruikt worden en kleinere verpakkingen hebben de voorkeur. Het product mag niet overgepompt worden naar plastic verpakkingen die vocht doorlaten.

De Mobil EAL Arctic serie oliën worden aanbevolen voor koelsystemen waar HFC of kooldioxide koelmiddelen gebruikt worden. Toepassingen zijn:

  • Koelingen in woningen zoals koelkasten, diepvriezers, airconditioners en warmtepompen.
  • Bedrijfsmatige koeling zoals airconditioners in kantoren, winkelcentra en in hotels en in mobiele koelsystemen.
  • Industriële toepassingen zoals bij het bereiden en invriezen van voedsel en in koudetechniek toepassingen.

Anderen bekeken ook

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie