Officiële verdeler van ExxonMobil voor België en Luxemburg.

Mijn winkelwagen

Verdubbeling van olieverversingsinterval met Mobilgard HSD+ 15W40

Verdubbeling van olieverversingsinterval met Mobilgard HSD+ 15W40

MBS Philipskercke I | Mobilgard HSD+ 15W-40 | Caterpillar 3512B

 

Situatie

De Philipskercke I van de familie Faasse vaart via bevrachter Zand- en Grinthandel van Ouwerkerk voor verlader Gebroeders De Rycke Beton. Directeur Johan Faasse hecht veel belang aan duurzaam ondernemen. Bewijzen hiervan zijn het engagement in The Blue Road en Green Award. Verder zag hij ook zijn klanten in de bouwsector hier meer de focus op leggen. Daarom werd begin 2019 in de Philips-kercke I een roetfilter en katalysator geplaatst om roetuitstoot te reduceren. Deze installatie vraagt een aangepaste motorolie en tegelijkertijd wou dhr. Faasse ook de olie duurzamer benutten.

 

Aanbeveling

In de Caterpillar 3512B hoofdmotor werd de Mobilgard HSD+ 15W-40 ingezet. Dit is een extra high performance, multigrade motorolie speciaal geformuleerd voor verhoogde verversings- intervallen in zwaarbelaste hoge snelheid dieselmotoren in de scheepvaart.  De Mobilgard HSD+ 15W-40 biedt:

  • Verbeterde oxidatiestabiliteit
  • Uitstekende roet- en viscositeitsbeheersing
  • Uitstekende anti-slijtage performance
  • Voldoet aan API CK-4: geschikt voor emissie nabehandelingsystsemen

 

Resultaat en voordelen

Dankzij  de Mobilgard HSD+ 15W-40 en MobilServ Oil Analysis opvolging werd de levensduur van de olie opgetrokken van 2 000 tot 4 000 uren. De resultaten van de olieanalyses werden telkens in detail besproken en de trends toonden een olie en motor in optimale conditie. Hierdoor bespaart men op jaarbasis ongeveer 1 600 EUR uit op olieverbruik, filters en arbeid en is er 680 liter afvalolie minder, wat positief bijdraagt aan de ecologische voetafdruk van de Philipskercke I en zijn duurzaam imago.

Vorige Volgende →