Officiële verdeler van ExxonMobil voor België en Luxemburg.

Mijn winkelwagen

Aanzienlijke besparingen bij Vanheede Environment Group dankzij Mobil DTE 10 Excel 46

Aanzienlijke besparingen bij Vanheede Environment Group dankzij Mobil DTE 10 Excel 46

Vanheede Plastic Recovery| Mobil DTE 10 Excel 46 | Rumbeke, België

 

 


Situatie


Vanheede Environment Group behoort tot de top in de Benelux en Noord-Frankrijk op het vlak van duurzame, efficiënte en economische oplossingen voor afval-management. Op de site in Rumbeke gebruiken ze sinds 2014 een balenpers voor PMD materiaal. Olie analyses van de hydraulische olie HVLP 46 toonden al na 6 maanden aan dat de viscositeit was gedaald en dat er al een hoge mate van veroudering (oxidatie) was opgetreden. Binnen de twee jaar heeft men verschillende dure revisies aan cilinders moeten laten uitvoeren. Deze revisies konden gelinkt worden aan de gedaalde olie kwaliteit. Vanheede werd geadviseerd om vanaf dat ogenblik elke 6 maanden de olie te wisselen.

Aanbeveling

Na een grondige studie werd op advies van Ingelbeen-Soete overgeschakeld op de Mobil DTE 10 Excel 46
hydraulische olie om zo de Total Cost of Ownership van de pers te verlagen. Deze hydraulische olie bezit een hoge weerstand tegen afschuiving, een uitstekende oxidatiestabiliteit en een hoge viscositeitsindex waardoor de viscositeit over een breed temperatuurbereik en voor lange tijd gegarandeerd blijft.


Resultaat en opbrengst

Dankzij de Mobil DTE 10 Excel 46 heeft men al 2 jaar zonder oliewissel en schadegevallen kunnen werken. Dit resulteert in onderstaande jaarlijkse besparingen en opbrengsten.

  •  3 540 EUR/jaar besparingen op olie gerelateerde onderhoudskosten
  •  192 ton extra productiecapaciteit door vermeden stilstand voor oliewissels
  •  3 025 liter minder afvalolie
  •  Besparingen gerealiseerd bij 60% hogere productie en outputVorige Volgende →