Officiële verdeler van ExxonMobil voor België en Luxemburg.

Mijn winkelwagen

Aanzienlijke jaarlijkse besparing voor 'Alles Wisselt' dankzij overschakeling naar Mobil-smeermiddelen

Aanzienlijke jaarlijkse besparing voor 'Alles Wisselt' dankzij overschakeling naar Mobil-smeermiddelen

Z.431 Alles Wisselt| Mitsubishi S6RF-300 | Mobilgard HSD+ 15W-40 | Mobil DTE 10 Excel 46 | Mobilgrease XHP  222   

 

Situatie

Midden 2019 koos de eigenaar van Z.431 Alles Wisselt om de Mitsubishi S6RF-300 motor over te schakelen naar de nieuwe Mobilgard HSD+ 15W40. Voordien werd met een standaard 15W-40 motorolie gewerkt. Ook voor de hydraulische olie werd gekozen voor de upgrade naar Mobil DTE 10 Excel 46. Tot slot werd door Ingelbeen-Soete aanbevolen om het smeervet te wijzigen van een standaard smeervet naar de Mobilgrease XHP 222.

 

Aanbevelingen

- Mobilgard HSD+ 15W-40 is een extra high performance, multigrade motorolie speciaal gefor-muleerd voor verhoogde verversings- intervallen in zwaarbelaste hoge snelheid dieselmotoren in de scheepvaart.

- Mobil DTE 10 Excel 46 is een unieke anti-slijtage hydraulische olie specifiek ontworpen voor een uitstekende hydraulische efficiëntie in combinatie met een langere olielevensduur.

- Mobilgrease XHP 222 is een uitstekend lithium-complex smeervet met een superieure weerstand tegen de wegwassende werking van water en uitmuntende bescherming.

 

Resultaat en voordelen

Dankzij  de Mobilgard HSD+ 15W-40 en Mobil Serv Lubricant Analysis opvolging werd het smeerinterval significant opgetrokken. De gemeten waarden voor metaalslijtagedelen toonden dat de motor perfect beschermd bleef tijdens dit interval. Dit levert een jaarlijkse besparing van 832 EUR op.

De Mobil DTE 10 Excel 46 had eveneens een positieve invloed op zowel het beschermingsniveau als de smeerintervallen. Op die manier werd een jaarlijkse besparing van 703 EUR gerealiseerd.  

Het overschakelen naar Mobilgrease XHP 222 zorgde voor een verdubbeling van het smeerinterval en een  dubbele levensduur van de schroefaskoker.  Deze twee factoren zorgen voor een besparing van 4 370 EUR.

 

Vorige Volgende →