Mobil SHC Gear 320 zorgt voor 1,6% energiebesparing bij Abriso NV!

Geschreven op 10/12/18 door Ingelbeen-Soete

Abriso NV is gespecialiseerd in de extrusie van PE-schuim, luchtkussenfolie en polystyreen. In het kader van de Energiebeleidsovereenkomst Vlaanderen is de firma Abriso NV steeds op zoek naar potentiële energiebesparende maatregelen. Op aangeven van Ingelbeen-Soete werd het besparingspotentieel op de reductiekasten van de extruders onderzocht en werd een reductiekast van een KraussMaffei Berstorff Extruder geselecteerd om een test uit te voeren.

Ingelbeen-Soete raadde aan om van de minerale tandwielkastolie ISO VG 320 over te schakelen naar 100% synthetische PAO Mobil SHC Gear 320. Dankzij de lagere wrijvingscoëfficiënt en sterkere smeerfilm is deze Mobil SHC Gear 320 in staat om de wrijvingsverliezen in tandwielkasten te verminderen en zo efficiënter te laten werken, met energiebesparing tot gevolg.

Ingelbeen-Soete verbond zich er toe om temperatuur- en vermogensmetingen uit te voeren op deze installatie, voor en na de oliewissel.

Tijdens de test werd er met de Mobil SHC Gear 320 gemiddeld 1.6% minder energie verbruikt. Dit betekent voor Abriso NV een fikse jaarlijkse besparing en het behalen van de doelstelling voor Energiebeleidsovereenkomst Vlaanderen. Verder is er ook nog de langere levensduur van de Mobil SHC Gear 320 en dus minder arbeids- en stilstandskosten en minder afvalolie.

Naar het nieuwsoverzicht

Productselector: Voor personenwagens Voor vrachtwagens

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

ExxonMobil Product Data Sheets

ExxonMobil Material Safety Data Sheets

Mobil 1 - Mobil Delvac - Mobil SHC