4,3% bewezen brandstofbesparing bij Parmentier Autobus dankzij Mobil Delvac 1 LE 5W-30!

Geschreven op 15/07/13 door Martijn

De firma Parmentier Autobus uit Waregem heeft een  vloot van 20 autobussen (VDL/Volvo-motor, Van Hool/MAN-motor, Mercedes) voor publiek transport. Hun Van Hool / MAN bus reed reeds op synthetische 10W40. Hoewel deze olie steeds goede prestaties leverde, is men bij Parmentier Autobus altijd geïnteresseerd in uitstootvermindering en brandstofbesparing. Het is reeds veelvuldig aangetoond dat het gebruik van Mobil Delvac 1 LE 5W-30 leidt tot brandstofbesparing en lagere emissies. Met een waterdichte test op de MAN/Van Hool bus wilden we dit ook hier aantonen.  

                            

Mobil Delvac 1 LE 5W-30 heeft de juiste aanbevelingen voor de MAN/Van Hool bus, nl. MAN M 3477. De samenstelling van deze high-performance olie vermindert de weerstand in de motor. Dit leidt tot vermindering van het brandstofverbruik en een daling van de temperatuur in de motor. Verder zorgt de Mobil Delvac 1 LE 5W-30 voor uitstekende “koude start eigenschappen” door zijn excellente viscositeits-temperatuurverhouding die ook leidt tot verminderde slijtage bij hoge temperaturen.   

Bij Parmentier Autobus monitort en ontleedt men zorgvuldig het brandstofverbruik met de hulp van een hoogtechnologisch softwarepakket. Drie maanden na overschakeling op de Mobil Delvac 1 LE 5W-30, was het verbruik reeds gezakt met 4.3% in vergelijking met de laatste twee maanden op de vorige olie.  

Deze 4.3% brandstofbesparing was voor Parmentier Autobus het sein om de hele vloot te laten overschakelen op Mobil Delvac 1 LE 5W-30.  

Wenst u meer te weten te komen over deze unieke brandstofbesparing via Mobil Delvac 1? Of heeft u interesse in het uitvoeren van een gelijkaardige test? Contacteer ons dan nog vandaag! Wij assisteren u graag bij het opzetten van een Proof of Performance om uw brandstofkosten te laten dalen. 

Naar het nieuwsoverzicht

Productselector: Voor personenwagens Voor vrachtwagens

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

ExxonMobil Product Data Sheets

ExxonMobil Material Safety Data Sheets

Mobil 1 - Mobil Delvac - Mobil SHC